Een consistente gebruikerservaring

Bij het ontwerpen van de omgeving is veel aandacht besteed aan een duidelijke opzet, die zoveel mogelijk aansluit bij Windows-programma’s. De schermen in UBplus 8.0 zijn consistent opgezet. Ken je één scherm, dan zullen de andere schermen al snel bekend overkomen. De functietoetsen zijn gelijk door het gehele pakket en ook concepten als hyperlinks tref je overal op dezelfde manier aan. Op deze manier bieden we je een consistente gebruikerservaring in je nieuwe UBplus 8.0 werkomgeving.

 

Opties in de menubalk

Met de menubalk wordt de horizontale balk bovenaan het scherm bedoeld. Hier vind je onder andere de opties: Bestand, Bewerken en Actie. Onder Bestand vind je bijvoorbeeld Management informatie. Voor het nieuw aanmaken of bewerken van bijvoorbeeld kandidaten of declaraties gebruik je het menu Bewerken. Wil je de status van een kandidaat wijzigen of een contract maken, dan kies je de betreffende optie in het menu Actie.

 

Sneller werken met de knoppenbalk

In de knoppenbalk, ook wel de werkbalk genoemd, worden opties weergegeven in de vorm van iconen. Met de eerste twee iconen bewerk je de kolom met snelkoppelingen die je aan de linkerkant van je scherm ziet. Het derde icoon bied je de mogelijkheid om de kolom met snelkoppelingen te verbergen. Klik je op het vierde icoon, dan worden alle modules getoond. Bekijk de video tutorial hieronder om ook te weten wat de andere iconen betekenen.

 

Makkelijk navigeren in de titelbalk

Rechtsboven in de titelbalk vind je het aantal records binnen een module; in onderstaande video zie je het aantal kandidaten staan. Je schakelt eenvoudig van het ene record naar het andere record door gebruik te maken van de pijlen die aan weerszijden van het vermelde aantal records staan. Met de pijlen die uit een enkele streep bestaan, navigeer je per enkele record; met de pijlen die uit een dubbele streep bestaan, navigeer je direct naar het eerste of laatste record binnen een module.

 

Overzicht en structuur door tabbladen

De UBplus 8.0 modules bieden je veel functionaliteit die je helpen om je werk op een nauwkeurige manier uit te voeren. Om alle belangrijke informatie makkelijk en gestructureerd in te kunnen zien en te bewerken, werken we binnen de modules met verschillende tabbladen waarin de informatie wordt getoond en gewijzigd. Ga je werken met de nieuwe UBplus 8.0 backoffice software geef dan bij de inrichting van je werkomgeving duidelijk aan welke tabbladen je binnen welke modules gaat gebruiken. Een gebruiker ziet alleen de tabbladen waar hij of zij voor is geautoriseerd.