Kandidaatgegevens vastleggen

De kandidaat is de persoon die je te werk stelt of bij een opdrachtgever plaatst. In de module Kandidaat worden gegevens van een kandidaat vastgelegd. Let erop dat je dit niet verwart met een medewerker; daarvoor gebruik je de module Medewerker. Met de medewerker wordt de interne medewerker bedoelt die met UBplus 8.0 werkt, dat wil zeggen jijzelf en je collega’s.

 

Elke kandidaat heeft een status

Een kandidaat kent verschillende statussen, bijvoorbeeld de status Actief, Passief of Uit dienst (Historisch). Via het menu Acties kun je de status eenvoudig wijzigen. Bij de inrichting van je UBplus 8.0 werkomgeving bepaal je zelf welke statussen beschikbaar zijn voor je medewerkers.

 

Controle op soort kandidaat

Naast een onderscheid in status kan er ook een onderscheid in soort of type kandidaat worden gemaakt. In de video tutorial hieronder zie je de typen ZZP, Detacheren, Uitzenden en Payroll staan. UBplus 8.0 controleert op gegevens die aanwezig moeten zijn voor bijvoorbeeld het maken van een contract. Per kandidaatsoort kun je bepalen op basis van welke gegevens UBplus 8.0 een bepaalde controle wel of niet moet uitvoeren.

 

Kandidaten selecteren met Profiel en Selectie

In de module Kandidaat kan je veel gegevens over de kandidaat vastleggen. Naast de invoer van NAW-gegevens en gegevens die aanwezig moeten zijn om te kunnen verlonen, kun je ook gegevens vastleggen met betrekking tot gevolgde opleidingen, werkhistorie en beschikbaarheid. Op het tabblad Profiel vul je de gegevens in die de kandidaat kenmerken en die gebruikt kunnen worden om de kandidaat beter te matchen aan een vacature of opdrachtgever. Door gebruik te maken van de module Selectie ben je in staat om nauwkeurige selecties te maken van kandidaten met bepaalde profielkenmerken die passen bij de wensen en eisen van je opdrachtgever.

 

Welke gegevens zijn verplicht?

Om een kandidaat te kunnen verlonen in UBplus 8.0 zijn standaard de volgende gegevens nodig naast de invoer van de NAW-gegevens:

  • BSN-nummer
  • gegevens identiteitsbewijs*
  • bankrekeningnummer
  • fasentelling (bij mee te nemen opbouw)
  • pensioen (bij mee te nemen opbouw)
  • gegevens loonheffingskorting
  • afgiftedatum cao
  • reserveringen (bij mee te nemen opbouw)

* het direct opnemen van een kopie identiteitsbewijs is aan te bevelen